En god start i skolen

En god start i skolen

Det er vigtigt når dit barn skal starte i skole, at I forbereder jer selv og barnet bedst muligt. Det er kæmpestort at starte i skole, og det er noget, som dit barn skal bruge de næste mange år på, så derfor er det en god idé at være godt klædt på til det nye skridt i livet. Som en start er det vigtigt, at selvom du er nervøs på dit barns vejne og det er et stort skridt at sende sit barn i skole, så skal du tale positivt om skolen og skabe en positiv og glad stemning omkring det at gå i skole. Det vil medvirke at dit barn glæder sig, og ikke deler din nervøsitet på samme måde. Du skal huske på, at selvom det er en del år siden, du selv har gået i skole, så er formlen stadig lignende din tid på skolebænken. De lærer stadig de samme ting, de læser stadig Astrid Lindgren og de bliver også dannede mennesker.

 

Når du og dit barn har forventningsafstemt, hvad det at starte i skole er for en størrelse, og hvad barnet kan forvente og glæde sig til, så kommer vi naturligvis til skoleudstyret. Dit barn skal ud og have valgt den helt rigtige skoletaske, som trofast har ryggen på dit barn de næste år. Derudover skal der selvfølgelig købes en madkasse og et sejt penalhus.

 

Når barnet er sendt i skole, så er dit arbejde ikke slut. Tværtimod. Det er uhyre vigtigt for dit barns læring og udvikling, at du bruger tid og kræfter på at involvere dig aktivt i dit barns skoleliv. Det kan gøres på mange måder, ved at melde dig ind i diverse forældregrupper eller lignende. Deltage aktivt i events og tiltag på skolen og i dit barns gruppe af venner.

 

Udover skolen er der andre nye udfordringer, som du som forældre skal være opmærksom på. Eksempelvis skal dit barn også starte i skolefritidsordning, hvilket er gældende op til tredje klasse. Derudover er der garanteret også fritidsaktiviteter såsom fodbold, gymnastik, dans, musik eller noget helt femte. Sidst men absolut også ekstremt vigtigt, så skal dit barn også lære at befærde sig i trafikken, så det selv kan klare turen til og fra og imellem de mange aktiviteter.