Guide til den perfekte gave

Populære gaver guide til den perfekte gave

Uanset om det er jul, fødselsdag, studentergilde eller konfirmation, så handler det om at give den perfekte gave til personen i centrum. En perfekt gave er naturligvis forskellig fra person til person, men der er nogle retningslinjer du kan følge, for at undgå at ramme helt ved siden af. I denne guide giver vi dig nogle gode bud på perfekte gaver, uanset om det er til svigermor, far, veninden eller den gamle klassekammerat. Når du skal give den perfekte gave, er du nødt til at se bort fra dine egne interesser. Sæt dig ind i hovedpersonens interesser og behov, og vælg en gave ud fra det i stedet for at vælge noget du selv ville blive glad for.

Den perfekte gave til livsnyderen

Hvis hovedpersonen er en livsnyder, så falder gaver med selvforkælelse ofte i god jord. Gavekort til wellness og behandlinger er for mange, både kvinder og mænd, i meget høj kurs. Ofte kan denne type behandlinger være noget personen ikke prioriterer selv, og derfor sætter personen ekstra pris på netop denne gave. Cremer og skønhedsprodukter skal overvejes, så de passer til hudtype og ønsker, men derudover falder denne typer gaver stort set altid i god jord hos modtageren.

nico-8IK1OrkMzMQ-unsplash

Gaven til opleveren

Sætter personen mere pris på at få en på opleveren, så giv en oplevelse i gave. De senere år er der kommet et hav af udbydere der tilbyder gavekort til stort set alle oplevelser. Du kan give en vild gave som en tur i luftballon, en forlænget weekend et sted personen holder af eller diverse former for madlavningskurser. Er det en ven eller veninde du ikke har set længe, kan du med fordel give en oplevelse sammen med dig. Det kunne være en aften i byen, en vin- eller ølsmagning eller tur på ud at køre gokart.

Gaven til studenten

På stort set alle gaveborde rundt omkring til de danske studentergilder, vil øjet falde over nogle gamle kendinge. Næsten alle studenter får foræret en figur fra Kay Bojesen. Der findes efterhånden en bred vifte af figurer, så de findes også i forskellige prisklasser. Studentertiden markerer et nyt kapital i studentens liv, som tit medbringer, at personen snart skal til at flytte hjemmefra, overveje hvilken karriere de vil i gang med og meget mere. Derfor falder gaver til hjemmet ofte i rigtig god jord. Det kunne være service, plakater, flotte coffee table books eller brætspil.

Den perfekte gaveindpakning

Den perfekte gave kommer også i den perfekte indpakning. Vælg gavepapir og gavebånd med omhu, så det passer til temaet, personen og naturligvis formen på pakken. Til mange lejligheder som konfirmationer, bryllupper, store fødselsdage og studentergilder er der ofte stillet et gavebord op, hvor gaverne får lov til at stå længe inden de bliver åbnet. Specielt til denne type fester er gaveindpakning vigtigt, for her for både vært og andre gæster mulighed for at nyde synet af gaverne. Giver du gavekort, en oplevelse eller pengegave som ikke fylder meget, kan du med fordel købe en gaveæske og pakke gaven ind. På den måde ser gaven ud af lidt mere end blot en kuvert.