Kom godt i gang med jagtsæsonen

Jagtsæsonen er lige om hjørnet. Jagttiderne er lidt forskelligt alt efter hvad du jæger, men rigtig mange jagtmuligheder åbner op starten af september. Det er vigtigt at du har styr på hvad du må jage i de konkrete sæsonener, så du ikke kommer til at jage udenfor sæsonen. Hvis du bare ikke kan vente til at komme i gang, så kan du jo begynde at forberede dig til at sæsonen begynder. Du kan kigge på dit gamle udstyr og se om alt stadig er godt fra sidste sæson. Jagt er en speciel oplevelse, hvor du kommer i et med naturen og oplever en helt unik stilhed, der kun findes i naturen. Der finderes flere typer af jagtture, hvor du kan være sammen i en gruppe, eller du kan nyde en god tur helt alene. Uanset hvad se bliver det mange timer i naturen, og det er vigtigt at du har styr på alt dit jagtudstyr. Det kan være en skandale hvis du er ude på jagt og finder ud af at din jakke ikke længere er vandtæt eller at dit sigtekorn ikke sigter helt lige længere. Husk derfor at tjek alt dit udstyr inden du tager på jagt. Det kan være en undskyldning overfor din partner at du lige mangler det sidste udstyr for at være helt klar.

Det rette jagtudstyr

Når du går på jagt, er det vigtig at udstyret er i orden. Du skal kunne bevæge dig let og hurtigt, så det er vigtigt, at du ikke har alt for meget unødvendig udsyr med. Hvis du har mange års erfaring inden for jagt, så kan det virke helt ude i skoven at lave en huskeliste. Men hvis du er relativ ny inden for området, så kan det være en stor fordel. Jagt er en alvorlig sag og det er derfor vigtig at alt er i orden inden du tager på jagt. Det strækker fra helt fra at have et jagttegn til at have det rette jagtudstyr.

Noget af det mest essentielle jagtudstyr du skal have styr på, er dit våben. Hvis du ikke har den store erfaring og viden inden for jagt, så anbefaler vi at du undersøger, hvad du gerne vil jage, inden du kigger efter våben. Det er det vigtigste jagtudstyr du kan have, og det er derfor rigtig vigtigt at du har et der passer til netop dine behov. Hvis dit behov er at kunne skyde på en relativ kort distance, men også kunne bruge det til at ramme et mål der er 1000 meter væk, så skal du selvfølgelig finde et våben der passer disse behov. Her vil en jagtriffel være det perfekte valg, da den kan bruges til de lange distancer samtidig med at den har høj præcision.

Så har du fået styr på dit våben, og det næste er selvfølgelig transporten af dit våben. Du må ikke transportere et våben der er synlig. Det er derfor vigtigt, at du kan skjule det, når du rejser fra a til b med dit våben. Her kan du med fordel købe et foderal, som du kan bruge når du transportere dit våben. Selvom det er et lovkrav, så er det også en rigtig god investering, da det passer på dit våben, så du undgår unødvendige skader og ridser.

Det næste jagtudstyr du skal have styr på, er et godt objekt. Det kommer igen an på hvilken jagttype du skal bruge den til, og hvad der passer til dine behov. Der findes mange forskellige objekts, der alle kan noget forskelligt og er lavet af forskellig kvalitet. Hvis du skal jage meget om natten vil det være det være oplagt at købe en termisk kikkert, da det giver dig en rigtig god klarhed når det bliver mørkt udenfor.

Det rette jagttøj

Når du har styr på alt jagtudstyret, så er du kommet videre til dit jagttøj. Det er en god ide at have jagttøj i en god kvalitet, da du ofte går i det en hel dag. Det danske vejr kan være meget svingende, og have flere dage hvor regnen siler ned. Derfor er det en god ide at finde noget tøj der er af god kvalitet og holdbart til alt slags vejr. Når du er på udkig efter en jagtjakke, skal du særligt kigge efter kvalitet og tætheden af den. Det er vigtigt at du holder varmen på overkroppen, så du ikke går og fryser en hel dag. Det kommer også meget an på hvilken jagttype du begiver dig ud i. Hvis du skal ligge på jorden eller lignede, så er det rigtig vigtig at du har et par bukser, der kan holde vand ude samtidig med at lukke kulden ude fra den kolde jord. Det er også en rigtig god ide hvis du har et par gode støvler. Hvis du købet et par kvalitets støvler, vil du opleve at de kan holde i rigtig mange år. Det vil derfor være en god ide at give lidt mere for et par ordentlige støvler. Så hvis du allerede har stor erfaring inden for jagt, så har du nok højst sandsynligvis allerede styr på dit jagttøj.