roadtrip i europa

Roadtrip i Europa

For mange mennesker er bilen det mest velegnede transportmiddel til deres ferie. En rejse i Europa i bil har mange fordele i forhold til andre transportformer som f.eks. fly. Denne form for ferie kaldes en roadtrip, hvilket betyder, at det handler om destinationen, men også om rejsen dertil. Fordelen ved et roadtrip er, at man får mere at se end f.eks. med fly – og man har også meget mere frihed. Det første skridt i planlægningen af din ferie vil være at lægge sig fast på en rute. Du kan tage flere ruter eller én lang rute, når du træffer denne beslutning, der afhænger af, hvor meget tid du har til rådighed, og hvad der tæller som “vej”. Bestem på forhånd, hvornår du vil af sted, og hvor du skal hen. Roadtrips kan vare fra to dage til uger eller endnu længere og kræver derfor en troværdig og rummelig bil, her kan en VW Touran brugt være et rigtig godt bud!

 

Tyskland er et perfekt sted at starte din bilferie: Det er nemt og hurtigt at komme dertil og har nogle fantastiske seværdigheder, f.eks. domkirken i Köln og nationalparken Berchtesgaden. Frankrig har nogle smukke byer som Paris og Toulouse, men også Bordeaux med sine troglodythuse – underjordiske huse bygget i kalkstensklipper. Og selvfølgelig er den “franske flod” Côte d’Azur med hyggelige byer som Nice og St Tropez populære destinationer for unge mennesker, der vil gå ud og feste natten lang og møde en masse nye og spændende mennesker.  

 

Spanien er et af de mest besøgte lande i Europa, så der er utallige interessante steder, du kan vælge imellem! Barcelona er berømt for Antonio Gaudi’s bygninger (Sagrada Familia og Casa Batlló). I Barcelona kan du også se en fodboldkamp på mægtige Camp Nou, besøge bjergtoppen Tibidabo med udsigt over hele Barcelona eller du kan nyde Ramblaen med de mange butikker, caféer og restauranter. Der er også to steder, der er på UNESCO’s verdensarvsliste: Toledo, en gammel by med en enorm katedral, den største gotiske katedral i hele Europa.

Andalusien er kulturelt mangfoldigt. Sevilla er kendt for sin flamencodans, Gibraltar for den berømte klippe i Gibraltarstrædet, der grænser op mellem Spanien og Afrika. Der er mange slotte langs kysten. Og hvis du ikke vil for langt mod nord, kan du køre gennem Poqueira-dalen til Granada – denne rute fører dig forbi nogle fantastiske hvide landsbyer, der klamrer sig til bjergsiderne!

 

Dette var vores bud på destinationer, oplevelser og sightseeings som kunne være interessante for jer at opleve på en køretur ned igennem det vestlige Europa. Der er et hav af muligheder, hvilket kan gøre turen til et tilbagevendende event for dig og familien eller vennerne.