Sådan gør du din have sommerklar

Så nærmer sommeren sig, og tiden er allerede inde til at gøre haven sommerklar. Vi har snakket med en række haveeksperter og gartner, der har givet os tips og tricks til hvad du skal gøre for at få din have i top form til sommeren. I vores guide kommer vi ind på hvad du kan gøre ved have allerede nu, samt hvordan du sikre dig en moderne sommerhave.

Havemøbler

Et af kerneelementerne i at få haven sommerklar er at få styr på havemøblerne og parasollen. Det kommer an på hvilken type havemøbler du har i forhold til hvor stort et klargøringsprojekt du skal ud i. hvis du har plastik møbler, så kræver det ikke meget mere end en klud og noget sæbe for at få møblerne klar. Det kræver dog lidt mere hvis du har træmøbler. Vores eksperter anbefaler at man starter ud med at give dem en omgang olie, og så skulle de gerne kunne holde sig hele sommeren ud.

Frugttræerne

Frugttræer kan give din have rigtig mange gode ting. Den kan give dig dejlig skygge, give din have et flot udtryk, nyde dens flotte blomster inden den kommer med super lækre frugter. Men det store spørgsmål – hvordan passer man et frugttræ? Som så mange andre kan det måske komme lidt bag på dig at det faktisk er i sommerperiode, at det er bedst at beskære dit frugttræ. Det bedste tidspunkt for at beskære dit frugttræ er derfor samtidig med at du høster frugterne, hvilket svare til juli-september. Grunden til dette er at træerne er i vækst i denne periode, så de sår der kommer fra beskæringen vil automatisk hele hurtigere.

Fliserne

Når fliserne skal være sommerklar, så er der altid ukrudt imellem fliserne. Vi kender alle synes og ærgrelsen over hvor meget ukrudt der kan komme op imellem fliserne over vinterperioden. Det hele handler om at holde fliserne fri for ukrudt løbende. Vores eksperter anbefaler at man hver 14 dag fjerne der ukrudt der er kommet og fylder fugerne op med sand. Ved at fjerne den lille smule ukrudt der er kommet i løbet af 14 dage, så tager det ikke så lang tid, og er dermed langt mere overskuelig.

Terrassen

Der er ikke noget bedre end at kunne side og nyde sommersolen på ens terrasse. Det gør en kæmpe forskel hvis du bruger lidt tid og kræfter på at gøre terrassen ren, så den ikke er fyldt med blade, grene og grus fra vintervejret. Står du i det tilfælde, at du ikke har en terrasse endnu, så er det, det perfekte tidpunkt at få dig et gør-det-selv projekt. Der er ikke noget bedre at nye en kold drikkevare på terrassen en sen sommerdag. Der findes mange forskellige typer terrasser og det gælder med at finde den der passer bedst til netop din have. Der er flere steder hvor du kan finde gode terrassebrædder, men vores eksperter anbefaler du finder dem i STARK, da de har et stort udvalg.

Hækken

Hækken er en af de ting i haven, som du ikke skal bruge så meget tid på. Vores gartner har en tommelfingerregel med at hækken kun skal klippes to gang om året. Tiden for den første klipning begynder så småt at nærme sig. Vi anbefaler at den bliver klippet første gang omkring Sankt Hans og anden gang mod slutningen af sæsonen. Dog kan nogle hække godt klare sig med at blive klippet en gang. Hvis du kun vil klippe din hæk en gang, så skal du vente lidt med at klippe den til hen mod juli.